Truma VarioHeat

Nagy teljesítményű és könnyű

09.01.2017

Kompakt, könnyű, rugalmasan beépíthető – a Truma VarioHeat egy nagy teljesítményű mindentudó. Az új fűtőberendezés alkalmas dobozos kisteherautókhoz, kompakt lakókocsikhoz, valamint kiegészítő fűtőberendezésként nagyobb lakóautókhoz.

Két teljesítményosztály, egy méret
"A VarioHeat fűtőberendezést a bevált Trumatic E 2400 és E 4000 teljesen új továbbfejlesztése"– nyilatkozza a projektvezető, Thomas Hartmann. Két változat jött létre, az egyik 2.800 watt (VarioHeat eco) és a másik 3.700 watt (VarioHeat comfort) hőteljesítménnyel. Mindkettő azonos helytakarékos méretekben. Ezen kívül az 5,1 kg-os fűtőberendezések különösen könnyűek – 50 %-kal könnyebbek mint a Truma S-fűtőberendezés. Mégis sok erő rejtőzik a kompakt berendezésekben. Gyorsan felmelegítik a levegőt, és egyenletesen eloszlatják a beltérben. Ezáltal a VarioHeat eco 15 %-kal nagyobb hőteljesítményt, és 100 %-kal nagyobb térfogatáramot nyújt, mint az E 2400.

Kényelmesen kezelhető
A kempingezők a Truma CP plus VarioHeat digitális kezelőegységgel kényelmesen vezérelhetik az új fűtőberendezést. Pontosan beállíthatják a hőmérsékletet, programozhatják az időkapcsoló órát, kiválaszthatják a ventilátor fokozatot. "Eco"-üzemmódban automatikusan történik a fűtési teljesítmény szabályozása és a kiválasztott hőmérsékletre való beállítás. A "Boost"-fokozat különösen gyorsan melegíti fel a járművet. A "Night"-funkció gondoskodik elsősorban az éjszakai halk működésről. "A CP plus VarioHeat felépítése megegyezik a Combi kezelőegységgel. A bevált funkciók és az ismert kezelés által az ügyfelek könnyen kiismerik magukat"– mondja Hartmann. A Truma klímaberendezés is kezelhető a CP plus szabályzóval.

Rugalmas beszerelés
A Truma VarioHeat különböző helyzetekben – állva vagy fekve – is beszerelhető. Mégpedig bárhol a jármű alapterületén. Ez maximális szabadságot nyújt a járműgyártóknak a kialakításban.