Truma LevelControl

Megkönnyíti az életet

14.07.2017
Truma LevelControl

Mennyi gáz van a palackomban? Meddig elég még? A Truma megadja a választ a kempingezők legfontosabb kérdésére: A Truma LevelControl pontosan és kényelmesen megállapítja a gázpalack töltésszintjét az App alkalmazáson keresztül. Az ügyfelek részletes áttekintést kapnak a gáztartalékról – mégpedig sokkal pontosabban, mint valaha. Az App alkalmazás megmutatja nem csak a töltésszintet százalékban és a gázmennyiséget kilogrammban. Tájékoztat arról is hogy, milyen sokáig elég még a gáz.

Gáztartalék lekérdezése Bluetooth kapcsolaton vagy sms-en keresztül
A könnyen kezelhető készülék ultrahang segítségével állapítja meg, hogy mennyi gáz van a palackban, és továbbítja az adatokat Bluetooth kapcsolaton keresztül a Truma iNet Box-nak. Majd elküldi az információt a tablet számítógépre vagy az okostelefonra. Mindezt a járműben vagy a közelben Bluetooth kapcsolaton, útközben pedig sms-en keresztül. Az ügyfelek így le tudják kérdezni a gázpalack töltésszintjét és a fennmaradó üzemidőt, kényelmesen a fotelből, az elősátorban, a hegyi túrán vagy sízés közben – akár négy okostelefonról vagy tablet számítógépről egyszerre. Még sms-figyelmeztetést is be lehet állítani. A kempingezők ekkor automatikus sms-üzenetet kapnak, ha már csak kevés gáz van a palackban.

Gázpalack adatbázis egész Európa számára
A Truma LevelControl univerzálisan alkalmazható: Használható az összes Európában használatos acél és alumínium palackhoz. Az ügyfelek a Truma App alkalmazásban kiválaszthatják az adatázisban a 26 palacktípusból a sajátjukat és egyénileg elnevezhetik. Ha az adatbázis nem tartalmaz egy adott palackot, akkor saját változatot is lehet létrehozni. Az érzékelő ezután automatikusan ráhangol a kiválasztott palackra. "Az adatbázis olyan felépítésű, hogy a jövőben egyszerűen módosítani és bővíteni tudjuk"– magyarázza Bernd Gerlach, az európai kiskereskedelmi menedzsment vezetője. Ha valaki két palackot használ, és pontos felügyelet alatt szeretné tartani a gáztartalékot, akkor két LevelControlt is alkalmazhat párhuzamosan. Ebben az esetben az App alkalmazás egyenként kijelzi a két palack töltésszintjét.

Egyszerű és praktikus
A Truma LevelControl azonnal használható: A palack aljának közepére kell helyezni az integrált mágnes segítségével – és kész. Se kábel, se csatlakoztatás, se beszerelés. Csupán a járműben lévő iNet Box-szal kell összehangolni. Az alumínium palackokra való rögzítéshez a Truma tartozékként egy befeszítő lemezt kínál. A LevelControl elemekkel működik, és már ma kielégíti a DIN EN 1949 szabvány jövőbeni követelményeinek robbanásvédelmi előírásait, és így aggodalom nélkül használható a gázpalack rekeszben. Az sms-figyelmeztetés tájékoztat arról, ha ki kell cserélni az AAA-elemeket. Ezek kb. egy évig üzemképesek.

A Truma iNet System hasznos bővítése az új LevelControl funkciói. "Ezzel egy lépéssel közelebb vagyunk a hálózatba bekötött szabadidő járműhöz, és újra egy fokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé tesszük a kempingezést"– tájékoztat Gerlach.

2017. augusztusától kapható a Truma LevelControl a szakkereskedelemben.