A Truma karácsonyi adománya

21.11.2018
(balról jobbra) Angela Bauer, a hpkj vezetője,
Renate Schimmer-Wottrich és Katrin Baron
az adomány ünnepélyes átadóján.

A Truma idén sem vásárlóit és üzleti partnereit ajándékozza meg karácsonykor, hanem 10 000 euró értékű adománnyal támogatja a müncheni Heilpädagogisch-psychotherapeutische Kinder- und Jugendhilfe (hpkj e.V.) gyermek- és ifjúságsegítő gyógypedagógiai és pszichoterápiai egyesületet. A közhasznú egyesület többek között egy ifjúsági központot és egy gyermekotthont működtet súlyosan traumatizált gyermekek számára, valamint helyszíni nevelési támogatást és bevándorlási tanácsadást nyújt.

Felajánlásával a Truma hozzájárul a hpkj által nyújtott szolgáltatások finanszírozásához. A projekt a menekült-, illetve bevándorló családokat a németországi élet és munka legkülönfélébb területein támogatja. Célja a gyakorlati segítségnyújtás, valamint a nyelvi, szakmai és társadalmi integráció elősegítése.
Az adomány átadására a hpkj megalakulásának 2018 októberében ünnepelt 30. évfordulója keretében került sor. „Karácsonyi adományunkkal olyan helyi létesítményeket szeretnénk támogatni, amelyekkel évek óta bizalomra épülő együttműködést folytatunk. Szívügyem a társadalom peremére szorult, nálunk lényegesen rosszabbul élő családok és gyermekek megsegítése, különösen az újonnan érkezett családok beilleszkedésének elősegítése” – mondta Renate Schimmer-Wottrich, a Truma tulajdonosa.