Fontos biztonsági tájékoztató

A Truma külső gázcsatlakozó és két gázszelep cseréj

10.02.2017

A Truma kiváló termékek gyártójaként fontosnak tartja, hogy teljes mértékben megbízható és biztonságos termékeket szállítson. Minőségbiztosításunk keretében megállapítottuk, hogy a Truma külső gázcsatlakozónál és két gázkivételi szelepnél tömítetlenség léphet fel.

Kizárólag a sárga fogantyúborítással és az alábbi kódolással ellátott termékek érintettek:

• 01.2016, 02.2016, 03.2016, 04.2016, 05.2016, 06.2016, 07.2016, 08.2016, 09.2016, 10.2016, 11.2016, 12.2016
  • 01.2017

Ennek következményeként kontrollálatlan gáz szivároghat az érintett termékekből. Kedvezőtlen körülmények között ez gázrobbanáshoz és sérülésekhez vezethet.
Eddig nem kaptunk értesítést ilyen esetről.

Az Önök biztonsága és jólléte számunkra a legfontosabb. A kockázatok elkerülésére vállalatunk és előszállítónk úgy döntött, hogy az összes érintett terméket kicseréljük. Nagyon csekély annak valószínűsége, hogy a hiba Önöknél előfordul.

Példa a kódolásra: …10.2016… (a leolvasáshoz fordítsa el a gyűrűt)

Truma valve

Termék

Truma külső gázcsatlakozó
fehér, elefántcsont vagy fekete színben
Truma outdoor gas socket
KV8-M szelep
Csatlakozó gyorskioldó szelep
Truma valve AKV 8 M
AKV-8-M szelep
Elágazó csatlakozó
gyorskioldó szelep
Truma valve AKV 8 M

Ennek ellenére kérjük Önöket, hogy tartsák be a következő óvintézkedéseket:

• Gondoskodjanak arról, hogy azonnal vonják ki a gázkészüléket a használatból. Ehhez zárják el a palackokat, ill. a gáztartályt vagy a külső gázellátást. Ha a gáz külső csatlakozóját egy külön lezárószelephez csatlakoztatták (pl. az ún. szelepblokkra), úgy elegendő ezen zárószelep lezárása.
  • Ponyvatető esetén gondoskodjanak a jó szellőzésről.
  • Ellenőrizzék a sárga fogantyúborítás alatti kódolást (alsó 1. ábra). Ennek leolvasásához adott esetben fordítsák el a gyűrűt. Ügyeljenek arra, hogy az ellenőrzés alatt a közelben ne legyen gyújtóforrás.
  • Amennyiben az Önök termékének kódolása …01.2016… és …01.2017… közé esik, az ingyenes csere érdekében vegyék fel a kapcsolatot az Önök forgalmazójával, egy Truma Szervizpartnerrel (www.truma.com) vagy a Truma Szervizközponttal. A kevés lépésből álló cserét csak betanított szakemberek végezhetik. A cseréig ne helyezzék üzembe a gázkészüléket, ill. ne nyissák fel a külön zárószelepet (pl. az ún. szelepblokkon)!
  • Ha az Önök terméke a fentiektől eltérő kódolású, a gázkészüléket ismét üzembe helyezhetik és azt nyugodtan tovább használhatják.

Kérdés esetén a vásárlók forduljanak hozzánk bizalommal:

Truma Szervizközpont
e-mail: service@truma.com