Truma karácsonyi adomány

A Truma 26 000 eurót adományoz karácsonyra az akadálymentesített iskolaotthonnak

04.12.2019
König Kunde Award 2019
Képaláírás (balról jobbra): Rainer Salz, a Bajor Tartományi Szövetség Testi és Halmozott Fogyatékossággal Élő Emberekért nonprofit szervezet ügyvezető igazgatója, illetve a Truma ügyvezető igazgatója, Robert Strauß, az adomány átadásának pillanatában.

A karácsony mindenki szívügye. Ezért a Truma már évek óra felhagyott az ügyfelek és az üzleti partnerek megajándékozásával, és helyette adományait közhasznú szervezeteknek juttatja el. Idén a Truma a Truma Renate Schimmer-Wottrich Alapítványával karöltve a Bajor Tartományi Szövetség Testi és Halmozott Fogyatékossággal Élő Emberekért nevű nonprofit szervezetet támogatja 26 000 euró összeggel. A pénz a Herrsching am Ammersee községbeli Wartaweil iskolaotthon javát szolgálja majd, amely az egyetlen teljesen akadálymentesített iskolaotthon Németországban.

Adomány a bővítésért
Évente körülbelül 33 000 gyermek és fiatalkorú éjszakázik Wartaweilben; 70%-uk valamilyen komoly fogyatékossággal él együtt. A csoportszobákban nincs elég hely az olyan gyerekcsoportoknak, akik között sok kerekesszékes is akad. A Truma adományával a bővítő munkálatokhoz járul hozzá, amelyek keretén belül két új csoportszoba épül, valamint egy sürgősen esedékes felújítást is elvégeznek.

„A Wartaweil iskolaotthon elősegíti a befogadást, lehetővé teszi a fogyatékossággal élő és az ép gyerekek, valamint fiatalkorúak számára a könnyed időtöltést. Emiatt fontos számunkra, hogy ezt a kiemelt projektet támogassuk” – mondta Renate Schimmer-Wottrich Truma-részvénytulajdonos.